Εορτολόγιο

Υποσυνείδητα μηνύματα (video)

Ίσως να έχετε παρατηρήσει αρκετά βίντεο στο διαδίκτυο τα οποία προσπαθούν να πληροφορήσουν και να αφυπνίσουν τον κόσμο για τα διάφορα "υποσυνείδητα μηνύματα" που βρίσκονται σε ταινίες, διαφημίσεις, σειρές, βίντεοκλιπ, μουσικά κομμάτια
κτλ. τα οποία άλλοτε έχουν βάση και άλλοτε όχι. Δεν μου αρέσουν τόσο οι συνωμοσιολογίες που στο internet έχουν πραγματικά ξεφύγει (σε σημείο ακόμα και κάποιες αλήθειες που αναφέρουν ορισμένα τέτοια βίντεο να χλευάζονται και όχι άδικα), αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει...
την τεράστια δύναμη που διαθέτουν τα ΜΜΕ και τους σκοπούς για τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί όπως είναι η μαζικοποίηση, η προώθηση διαφόρων μηνυμάτων και η προσπάθεια ελέγχου όλων μας.

Το παρακάτω απόσπασμα της ταινίας επιστημονικής φαντασίας "They live" του 1988 είναι χαρακτηριστικό και άκρως επιτυχημένο παράδειγμα για τα μηνύματα που προσπαθούν οι "ισχυροί" να περάσουν μέσα από τις διαφημίσεις, την τηλεοπτική εικόνα ή ακόμα και τη μουσική. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ρόντι Πίπερ ανακαλύπτει μέσω ειδικών γυαλιών την ύπαρξη των απόκρυφων μηνυμάτων σε μια σκηνή που δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.



Γενικότερα, πρέπει να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και να μην καταπίνουμε αμάσητο ότι μας πλασάρεται, αλλά να είμαστε λίγο παραπάνω καχύποπτοι χωρίς φυσικά να ασπαζόμαστε τυφλά οποιαδήποτε θεωρία συνωμοσίας διαβάζουμε στο διαδίκτυο.