Εορτολόγιο

Τι ήθελε να πει ο Γκιόλβας ;

Γιώργος Γκιόλβας

Ένας φίλος μου με προέτρεψε να ψάξω το θέμα, σχετικά με τον Κύριο Γιώργο Γκιόλβα (μηχανολόγο – πυρηνικό φυσικό) με 19 αναγνωρισμένες διεθνώς εφευρέσεις ο οποίος μας άφησε στις 14 Νοεμβρίου 2003.
Ότι και να πούμε θα είναι πολύ λίγο... και δεν μπορούμε ειλικρινά σ αυτές εδώ τις γραμμές να καλύψουμε τα επιτέγματά του, το βιογραφικό του , τις σκέψεις του και τα βιώματά του.
Σ' αυτό που σίγουρα θα σταθούμε, (που θα ήταν σύμφωνος και ο Κύριος Γκιόλβας), είναι η μοναδικότητα και η αξία των Ελλήνων μέσα στόν κόσμο που όσο περνάνε οι μήνες, τα χρόνια, οι αιώνες  τείνει να εξαφανιστεί.
Θα δανειστώ ένα απόσπασμα από μια χειμαρώδη συνέντευξη που έδωσε και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
"Αυτά τα ιερά βιβλία της γνώσης οι Εβραίοι, όπως ήταν φυσικό, τα αξιολόγησαν και τα εκμεταλλεύτηκαν με κάθε τρόπο. Οπως π.χ. ο Βαγer, διαβάζοντας όλα τα βιβλία του Ιπποκράτη, έφτιαξε μια “Ασπιρίνη” και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης. Πήραν την ατομική βόμβα, τον τετραγωνισμό του κύκλου και τόσα άλλα που αναφέρονται ξεκάθαρα στον Αριστοτέλη και στα κείμενα διαφόρων άλλων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Τι τα θες, όμως, εμείς οι Ελληνες είμαστε σκλάβοι από τον καιρό που ιδρύθηκε η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία. Να σκεφτείς ότι για εκατοντάδες χρόνια σε όλο το Βυζάντιο δεν επιτρεπόταν ούτε καν να αναφέρεις ότι είσαι Ελληνας. Αν το έκανες,στις περισσότερες περιπτώσεις σε σκότωναν επιτόπου."
Ευριπίδης

Ο Έλληνας της σημερινής εποχής δεν ενδιαφέρεται και πολύ στο να αφομοιώσει γνώσεις και κουλτούρα απ' τις ρίζες του , και αυτό φαίνετε στο ότι δεν υπάρχει συνέχεια της χρυσής εποχής των Αρχαίων Ελλήνων.
Είναι άξιο προσοχής το γεγονός, οτι μετά την χρυσή εποχή του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα, του Ιποκράτη, του Σωκράτη, δεν υπάρχει καμία συνέχεια και εξέλιξη, ίσα ίσα που απαξιώνεται όλο και περισότερο ο πολιτισμός μας, η κουλτούρα μας και η ευρηματικότητά μας
Δεν τον ενδιαφέρει ούτε την Εθνική του ταυτότητα να υποστηρίξει πια ο σημερινός Έλληνας.
Έτσι ήμαστε εμείς οι Έλληνες ; Δεν νομίζω....Υπάρχουν πολλοί λόγοι στο να είματε περήφανοι και δεν πρέπει να μας πέρνει απο κάτω.
Μπορεί να μου πείτε ότι κυνηγάω φαντάσματα αλλά δεν θα κυνηγήσω και την ίδια μου την λογική.
Φανταστείτε καλοί μου φίλοι ότι οι Αρχαίοι υμόν προγόνοι ήταν και είναι διάσημοι για την εξαγωγή πολιτισμού ενώ οι επόμενες γενιές των Ελλήνων είναι για την γεναιότητα και την παλικαριά  .. πράγμα που σημαίνει ότι ενώ ήταν ήρεμοι θεωρητικά μετά αρχίσαν οι πολέμοι εναντίων των.
Αν πριν από 3000 χρόνια μπορούσαν να φτιάχνουν βιβλία που να στηρίζετε όλη η ιατρική επιστήμη τότε φανταζόμαστε όλοι που θα είμασταν σε επίπεδο γνώσεων αν υπήρχε η ανάλογη συνέχεια στην εξέλιξή της .

Μήπως δεν μας αφήνουν ; Τι φοβούνται ;
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Η ιστορία έχει καταγράψει πολλές φορές στο παρελθόν την δίψα και μανία κάποιον κατακτητών για το σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων με διάφορους τρόπους και μέσα.....
 με αποκορύφωμα τα 400 χρόνια σκλαβιάς απ τους Τούρκους που δεν έφτασε, και ήρθαμε στην σημερινή εποχή της οικονομικής εξόντωσης - εξαθλίωσης και αμφισβήτηση της λαϊκής μας κυριαρχίας...


0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου